Сусамен хляб

Дата: 25.01.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
150 мл прясно мляко
120 г кисело мляко
1/2 кубче жива мая
50 мл зехтин + за намазване
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 с. л. бял сусам
1 ч. л. черен сусам
1 яйце за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Сусамен хлябРазбъркайте брашното със солта в голяма купа. Направете кладенче.
2
Сусамен хляб 2Загрейте двата вида мляко и в тях разтворете маята. Оставете я да шупне.
3
Сусамен хляб 3Изсипете млечната смес в кладенчето, добавете захарта и зехтина и замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса.
4
Сусамен хляб 4Разделете тестото на 6 топки. Оформете с точилка 6 дълги хлебчета. Намажете ги със зехтин. Оставете ги да втасат.
5
Сусамен хляб 5След това ги намажете с разбито яйце и поръсете с двата вида сусам. Оставете ги да починат за още 10 минути.
6
Сусамен хляб 6Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Изпечете хлебчетата в загрятата фурна за 6-8 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Dimitrova се регистрира в сайта.
Михаела коментира рецептата Мусака
Михаела се регистрира в сайта.
Милена коментира рецептата Пастицио с пилешко
Kristina Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта