Провансалски хляб
Лора и Стоян
300 г меко козе сирене 400 г извара 30 г тъмни стафиди 30 г светли стафиди 1 пакет фини точени кори (400 г) 180 г краве масло кристална захар и пудра захар за поръсване мед за поливане | за сиропа: 150 г захар 1/2 лимон |
1 | ![]() | Разтопете маслото. Смесете сиренето и изварата. Половината от корите намажете с разтопено масло и ги подредете една върху друга в тава. |
2 | ![]() | Върху тях разпределете сместа от сирена, поръсете със захар, полейте с меда и поръсете стафидите.
|
3 | ![]() | Намажете и останалите кори с разтопено масло и ги подредете отгоре.
|
4 | ![]() | Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор). Нарежете баницата на парчета и печете до готовност – около 20 минути. |
5 | ![]() | За сиропа в касерола смесете захарта, 150 мл вода и лимоновия сок. Гответе, докато се получи сироп.
|
6 | ![]() | Извадете баницата и я полейте със студен захарен сироп. Оставете я за 1 час. Поръсете с пудра захар и поднесете. |
“… Три дни яли, пили и се веселили. КРАЙ”. Краят, Дами и Господа, е само...
Голяма чаровница е зимата. И толкова разнолика. Може да е бяла или изцапана с кал...
През годините страстта към сладкишите не е подминала нито велики личности, нито пък световноизвестни филмови...
Наред с характерното очарование, което му е присъщо, всеки сезон носи и своите кулинарни предпочитания....
Вярата, грижата и доверието са в основата на ежедневния стремеж да бъдат създавани колбаси и...