Надиплен хляб с яйца и сирене

Пухкав и неустоим
Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
1 пакетче суха мая (7 г)
180 мл прясно мляко
2 яйца
40 г краве масло (+ за намазване)
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар

за плънката:
300 г сирене
100 г кашкавал
1 с. л. кисело мляко
1 яйце


Начин на приготвяне:
1
Надиплен хляб с яйца и сирене
Смесете маята със затопленото мляко, захарта и щипка брашно. Оставете да шупне. Разтопете маслото.
2
Надиплен хляб с яйца и сирене 2
Сипете брашното в купа, оформете кладенче, чукнете яйцата и прибавете шупналата мая, маслото и солта.

3
Надиплен хляб с яйца и сирене 3
Замесете меко и еластично тесто, поставете го в набрашнена купа, поръсете го с брашно, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да втасва, докато удвои обема си.
4
Надиплен хляб с яйца и сирене 4
За плънката смесете яйцето с киселото мляко, а след това разбъркайте с натрошеното сирене и настъргания кашкавал.
5
Надиплен хляб с яйца и сирене 5
Разточете тестото върху набрашнен плот на кора с дебелина от 1 см и я намажете с масло. Върху нея разпределете плънката от сирена.
6
Надиплен хляб с яйца и сирене 6
Застелете форма терин с намокрена пергаментова хартия и я намажете с масло. Нарежете тестото с плънката на квадрати и ги подредете на купчинка един върху друг.
7
Надиплен хляб с яйца и сирене 7
Поставете купчинката от тесто легнала в терина. Оставете да втаса повторно за около 1 час.

8
Надиплен хляб с яйца и сирене 8
Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Намажете тестото с разтопено масло и изпечете хляба до готовност – за около 30 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2020
Рецептата е страхотна! Аз нямах правоъгълна тава и го опеках в кръгла, стана като погачка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: