Хляб без месене със семена

Дата: 03.12.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г бяло брашно
150 г ръжено брашно
1/4 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. захар
380 мл топла вода
1 с. л. зехтин
30 г белени слънчогледови семки
30 г овесени ядки
20 г ленено семе
30 г сусам
 

Начин на приготвяне:
1
Хляб без месене със семенаЗа семената смесете овесените ядки, слънчогледовите семки, лененото семе и сусама в касерола. Залейте ги със 100 мл вода и ги загрейте. Щом водата кипне, дръпнете съда от котлона и оставете да се охлади.
2
Хляб без месене със семена 2За тестото, в купа смесете 300 г бяло брашно и останалите съставки – ръжено брашно, сухата мая, солта, захарта, 380 мл топла вода и зехтина.
3
Хляб без месене със семена 3Добавете семената, разбъркайте леко с лъжица, колкото брашното да поеме водата, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете на стайна температура за 12 часа.
4
Хляб без месене със семена 4След това добавете останалото брашно, размесете добре и оформете топка. Оставете я да втаса за 30-40 минути.
5
Хляб без месене със семена 5Отново премесете и ако има нужда, добавете още около 100 г брашно. Трябва да се получи меко тесто. Оформете топка. Застелете купа или панер за хляб с памучна кърпа и я поръсете обилно с брашно. Поставете тестото вътре, поръсете и него с брашно и го оставете да втаса.
6
Хляб без месене със семена 6Загрейте фурната на 220 градуса (с вентилатор). На дъното поставете тава с камъни и вода. Благодарение на тях и парата, която се образува, хлябът ще получи хубава коричка. Върху решетката поставете камък за пица да се нагрява. Когато тестото втаса, внимателно го преместете върху силно нагретия камък. Печете хляба до готовност – 15-20 минути.
7
Хляб без месене със семена 7Извадете го от фурната и го оставете да се охлади върху решетка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Orhan Adem се регистрира в сайта.
Виждан Ахмед коментира рецептата Салата Капрезе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта