Козуначено руло

Страхотна идея за закуска или за десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г брашно за козунаци (или бяло тип 500)
3 яйца (размер L)
190 г захар
200 мл прясно мляко
160 г краве масло
1/2 кубче прясна мая (30 г)
1 щипка сол
1 ванилия
1 пакетче лимонови корички или кората от 1 лимон
50 мл ром
220 г шипков мармалад
1 яйце за намазване (размер L)
брашно за разточване

за поръсване:
захар
орехи

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Козуначено руло
Разтворете маята в 50 мл хладка вода, прибавете 1 ч.л. от захарта и щипка брашно и оставете да шупне. В купа смесете 300 г от брашното, шупналата мая, солта и затопленото прясно мляко.
2
Козуначено руло 2
Замесете тесто и го оставете да втаса, докато удвои обема си – около 30-40 минути.

3
Козуначено руло 3
Измийте лимона добре и настържете кората му. Разбийте яйцата със захарта, корите от цитрусите, ванилията и рома.
4
Козуначено руло 4
Към втасалото тесто прибавете яйчената смес, останалото брашно и разтопеното масло. Замесете меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите.
5
Козуначено руло 5
Поставете готовото тесто в купа, покрийте го с фолио за свежо съхранение и го оставете да втаса за около 2 часа. Когато е готово, го разделете на две части.

6
Козуначено руло 6
Разточете ги на две правоъгълни кори. След това ги намажете с мармалада, по желание поръсете с натрошени орехи. Навийте на рула, разрежете ги на две по дължина, не съвсем до края. След това сплетете двете части на едно руло.

7
Козуначено руло 7
Поставете го в тава и го оставете да втаса повторно.

8
Козуначено руло 8
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Намажете рулото с разбито яйце, поръсете го със захар и орехи.

9
Козуначено руло 9
Печете го 10 минути в силна фурна. След това намалете на 180 градуса и изпечете до готовност – 30-40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: