Бананов кейк с крема сирене и банани

Дата: 08.01.2019
Източник: Дарина
ТИТЛА: Хоби готвач
Бананов кейк с крема сирене и бананиБананов кейк с крема сирене и бананиБананов кейк с крема сирене и бананиБананов кейк с крема сирене и банани
 
Необходими продукти:
170 г меко масло
250 г крем сирене
300 г захар
2 яйца
3 банана
450 г бяло брашно
1 ч. л. ванилия
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
150 г ядки
 

Начин на приготвяне:
1
Включавме фурната на 180. В купа на миксер смесваме захарта, маслото и сиренето. Бием до мека еднородна смес.
2
Прибавяме яйцата едно по едно и продължаваме да разбиваме. Добавяме намачканите банани и ванилията. Разбиваме още малко.
3
Отделно смесваме пресятото брашно, солта, бакпулвера и разбъркваме добре. Към течните съставки прибавяме по малко от сухите и бъркаме.
4
Накрая добавяме натрошените ядки. Разбъркваме до еднородна смес. Разделяме тестото на две части и печем на вентилатор около 50 мин. Когато коричката придобие златисто кафяв цвят /това става на половината време/, покриваме с фолио и печем още 25 мин.

5
Кейкът е готов след като набодем с клечка и тя излезе суха.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Dimitrova се регистрира в сайта.
Михаела коментира рецептата Мусака
Михаела се регистрира в сайта.
Милена коментира рецептата Пастицио с пилешко
Kristina Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта