Баница с праз, бекон и сирене

Златиста и изкусителна
Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 връзки праз
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. червен пипер
330 г краве сирене
350 г пушен бекон
100 г свинска мас
1/4 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус

за тестото:
500 г брашно (+ за плота)
1 ч. л. сол
1 с. л. червен винен оцет


Начин на приготвяне:
1
Баница с праз, бекон и сирене
Нарежете праза и чесъна на ситно и задушавайте под капак в половината от маста и 50 мл вода, докато омекнат. Овкусете със сол и черен пипер. Дръпнете от котлона и оставете да се охлади. Поръсете с кима и червения пипер и разбъркайте.
2
Баница с праз, бекон и сирене 2
Нарежете бекона на кубчета и го пуснете в студен тиган без мазнина. Загрейте съда и пържете бекона, докато стане златист. Охладете го.
3
Баница с праз, бекон и сирене 3
Разбъркайте брашното със солта. Налейте около 250 мл хладка вода и оцета. Замесете гладко тесто. Оставете го да почине за около 30 минути, увито във фолио за свежо съхранение.
4
Баница с праз, бекон и сирене 4
Разделете тестото на 6 топки и от всяка топка върху набрашнен плот разточете тънка кора.

5
Баница с праз, бекон и сирене 5
Всяка кора поръсете с праз, бекон и натрошено сирене. Завийте рула с помощта на кърпа.
6
Баница с праз, бекон и сирене 6
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Рулата завийте като охлюв в намазана с мас тава. Намажете и отгоре с останалата разтопена мас. Изпечете баницата до златисто – за 30 минути.

7
Баница с праз, бекон и сирене 7
Извадете от фурната и покрийте с кърпа за 15-20 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2018
Страхотна е... комбинацията е супер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: