Поачи със сирене
Лора и Стоян
12 бр. точени кори 400 г извара 80 г тъмни стафиди 120 г захар 80 г краве масло 2 яйца 50 мл ром 1 пакетче бурбонска ванилова захар 1 лимон пудра захар за поръсване |
1 | Стафидите се заливат с рома и се оставят да набъбнат. | |
2 | Яйцата и захарта се разбиват. | |
3 | Добавят се настърганата лимонова кора, изварата, отцедените стафиди и ваниловата захар. | |
4 | Една кора за баница се намазва с разтопено масло, покрива се с втора, която също се намазва. | |
5 | В средата се слага 1/6 от плънката.
| |
6 | Оформя се като бохча.
По същия начин се приготвят и останалите банички. | |
7 | Бохчите се прехвърлят в тава, покрита тефлоново килимче за печене и се пекат за около 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. | |
8 | Поднасят се поръсени с пудра захар. |
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...