Провансалски хляб

Със сушени домати, аншоа и бекон
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
1/2 кубче прясна мая
3 с. л. студено пресован зехтин (+ за намазване)
1/2 ч. л. сол
1 1/2 ч. л. провансалска подправка
150 г маслини без костилки (черни и зелени)
50 г сушени домати (в зехтин)
100 г бекон
3 филета аншоа
1 щипка захар
брашно за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Провансалски хляб
Залейте маята с 50 мл топла вода. Прибавете захарта, поръсете с щипка брашно и оставете да шупне. Смесете брашното със солта и провансалската подправка.
2
Провансалски хляб 2
Прибавете накълцаните сушени домати, аншоата, маслините, бекона и зехтина. Налейте шупналата мая и около 120 мл топла вода.
3
Провансалски хляб 3
Замесете меко тесто, сложете го в купа, покрийте с фолио и оставете да втаса.
4
Провансалски хляб 4
Втасалото тесто разделете на две части и оформете хлябове във формата на листо.
5
Провансалски хляб 5
В средата направете разрез с нож по дължина, без да стигате до краищата. От двете страни направете малки разрези с нож. Оставете ги за 30 минути, за да почине тестото.
6
Провансалски хляб 6
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Намажете със зехтин двата хляба и ги изпечете за около 15 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2022
Здравейте, Златослав! Освен тези 50 мл, в стъпка 2 се наливат още 120 мл топла вода. Поздрави от нас, радваме се, че ви се получава този страхотен хляб.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2022
Здравейте,този хляб го правя вече за трети път .Винаги ми се получава,но днес забелязах че липсва нещо в рецептата тук и 24 китшън.И това е водата.По рецепта е дадено 50 грама които са не достатъчни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: