Провансалски хляб

Дата: 21.11.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
1/2 кубче прясна мая
3 с. л. студено пресован зехтин (+ за намазване)
1/2 ч. л. сол
1 1/2 ч. л. провансалска подправка
150 г маслини без костилки (черни и зелени)
50 г сушени домати (в зехтин)
100 г бекон
3 филета аншоа
1 щипка захар
брашно за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Провансалски хлябЗалейте маята с 50 мл топла вода. Прибавете захарта, поръсете с щипка брашно и оставете да шупне. Смесете брашното със солта и провансалската подправка.
2
Провансалски хляб 2Прибавете накълцаните сушени домати, аншоата, маслините, бекона и зехтина. Налейте шупналата мая и около 120 мл топла вода.
3
Провансалски хляб 3Замесете меко тесто, сложете го в купа, покрийте с фолио и оставете да втаса.
4
Провансалски хляб 4Втасалото тесто разделете на две части и оформете хлябове във формата на листо.
5
Провансалски хляб 5В средата направете разрез с нож по дължина, без да стигате до краищата. От двете страни направете малки разрези с нож. Оставете ги за 30 минути, за да почине тестото.
6
Провансалски хляб 6Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Намажете със зехтин двата хляба и ги изпечете за около 15 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
Orhan Adem се регистрира в сайта.
Виждан Ахмед коментира рецептата Салата Капрезе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта