Бутер охлювчета със спанак

Дата: 24.03.2019
ТИТЛА: Помощник готвач
Бутер охлювчета със спанак
 
Необходими продукти:
275 г охладено бутертесто
400 г пресен спанак
2 стръка пресен лук
1 средно голяма скилидка чесън
1 к. ч. натрошено сирене
1 к. ч. настърган кашкавал
2 яйца
краве масло, олио и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тестото извадих на стайна температура докато приготвя останалите продукти. Почистения и измит спанак нарязах на дребно, лукът също. В тиган загрях олио и масло и първо задуших лука, а след това добавих и спанака.
2
Посолих и готвих до омекване, като към края добавих пресованата скилидка чесън. Трябва да се изпари евентуалната течност. Готовия спанак охладих и към него добавих сиренето, кашкавала, едното цяло яйце и белтъка на второто. Разбърках добре.
3
Фурната загрях на 190 градуса. Голяма тава покрих с хартия за печене. Бутертестото леко разточих. Върху него разпределих равномерно цялата смес, след което внимателно навих на руло откъм дългата страна.
4
С остър нож го нарязах на охлювчета с дебелина 1,5 см., които подредих легнали в тавата. Намазах отстрани с жълтък и сложих да се пекат за около 30 минути или до видима готовност и апетитен загар.
5
По-добре да се препекат, отколкото бутертестото да не се е разлистило добре и да остане сурово. Сервирах топли!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2019
Чудни банички. В нашето семейство сиренето не е на почит и затова сложих само кашкавал в плънката. И пак станаха супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


яна се регистрира в сайта.
Зорница Тодорова коментира рецептата Яхния от нахут
Чародейка коментира рецептата Пастет от гъби
Чародейка коментира рецептата Аджика с орехи
Чародейка коментира рецептата Гъби в соев сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта