Бъркана баница (или пита със спанак, сирене и бекон)

Дата: 18.11.2019
Източник: Ники
ТИТЛА: Експериментатор
Бъркана баница (или пита със спанак, сирене и бекон)Бъркана баница (или пита със спанак, сирене и бекон)Бъркана баница (или пита със спанак, сирене и бекон)Бъркана баница (или пита със спанак, сирене и бекон)Бъркана баница (или пита със спанак, сирене и бекон)
 
Необходими продукти:
3 яйца
1/2 кубче прясна мая
520 мл топло прясно мляко
по 1 щипка сол и захар
3 ч.ч. брашно
6 с.л. олио
40 г краве масло (меко)
200 г натрошено сирене
за спаначената смес:
2 глави лук
300 г спанак
100 г бекон
кимион или къри на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват маята с щипка захар, щипка брашно и част от топлото прясно мляко. След като маята се активира, се прибавят и останалото мляко, яйцата, щипка сол, пресятото брашно, олиото и мекото масло. Разбърква се добре.
2
На слаб огън с малко олио се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се и нарязаният бекон, да се запържи леко. Накрая се слага спанакът, разбърква се няколко пъти, само колкото да намали обема си и да смени леко цвета си. Овкусява се с подправки по желание. Сместа се оставя настрани да се охлади.
3
Към втасалото тесто се прибавят натрошеното сирене и охладената спаначена смес. Разбърква се добре и се изсипва в намаслена тава. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна на долното ниво за около 25 минути. Проверява се с дървено шишче и се допича, покрита с алуминиево фолио отгоре само на долен реотан още 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


273 ДУШИ ОНЛАЙН
Victoria_D се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта