Тутманик без месене

Дата: 19.10.2019
Източник: StefkoDan
ТИТЛА: Чирак
Тутманик без месенеТутманик без месенеТутманик без месенеТутманик без месенеТутманик без месене
 
Необходими продукти:
5 яйца
1 кисело мляко (400 г)
1/2 ч.ч. олио
65 г краве масло
1 к.л. сода бикарбонат
200 г сирене
1 к.л. сол
1 к.л. захар
3 ч.ч. (с връх) брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Един жълтък се заделя за намазване, останалите яйца се разбиват в голяма купа.
2
Олиото се разбърква с разтопеното, но не горещо масло и се прибавя към яйцата. Содата се гаси в киселото мляко и сместа се сипва при яйцата. Разбърква се добре с миксер.
3
Сипват се солта и захарта и постепенно се добавя брашното, като се бърка с миксер. Сместа трябва да е доста гъста, но малко по-рядка от готово тесто, за да може да се разлива. Ако е нужно, добавете още брашно или разредете с малко вода. Накрая се натрошава сиренето и се разбърква с бъркалка.
4
Тава за печене се намазва с олио и се наръсва с брашно - по дъното и по стените. Тестото се прехвърля в тавата. Пече се в загрята на 200 градуса фурна (без вентилатор) или на 180 градуса с вентилатор. Проверява се с клечка. Когато е готов, се намазва с разбития жълтък и се допича до златисто.

Съвет: Препоръчително е да се поднася топъл със студен айрян.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2019
Мерси,просто само попитах,понеже вече има всякакви кофички.
2.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2019
Г-жо стандартната кофичка Кисело мляко, навсякъде е 400гр! Вие може да намерите и килограм...
1.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2019
Какво значи 1 кисело мляко?Колко грама е това,тук където живея има кофички от 400 до 780гр, не знам в БГ как са сега разфасовките,моля пояснете.Мерси
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


nicol_ina се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Тиквени палачинки с мед
Tomislav Todorov се регистрира в сайта.
Юлия ефтимова се регистрира в сайта.
Гергана Антонова се регистрира в сайта.
meri_bo се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта