Фокача с розмарин и маслини

Дата: 28.02.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г бяло брашно
200 г зелени маслини (без костилки)
100 мл студено пресован зехтин + за намазване
1 скилидка чесън
8 г суха мая
1/2 ч. л. розмарин
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Фокача с розмарин и маслиниВ купа смесете брашното, маята и солта. Налейте зехтина и 300 мл топла вода. Разбъркайте хубаво, прехвърлете на плота и замесете меко тесто. Поставете го в намазана със зехтин купа и го покрийте с фолио. Оставете го да втаса.
2
Фокача с розмарин и маслини 2След това го прехвърлете в тава, намазана със зехтин, направете дупки с пръсти по повърхността му и намажете със зехтин. Оставете тестото да втаса повторно.
3
Фокача с розмарин и маслини 3Стрийте чесъна на паста с малко сол и го разбъркайте с розмарина и 50 мл зехтин. Оставете настрана.
4
Фокача с розмарин и маслини 4Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Подредете маслините върху тестото и ги притиснете леко с пръсти.
5
Фокача с розмарин и маслини 5Намажете фокачата с ароматния зехтин и я изпечете до готовност - за около 15 минути. По желание поръсете готовата фокача с прясно смлян черен.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Alex Dimitrov се регистрира в сайта.
Едуард се регистрира в сайта.
Siren Charms се регистрира в сайта.
Cvetanka Shopova се регистрира в сайта.
Hristina Vasileva се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Кокосова торта с ягоди
Бон Апети коментира рецептата Ягодова шарлота
Бон Апети коментира рецептата Суфле палачинка
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта