Фокача с розмарин и маслини

Време е да замесим
Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г бяло брашно
200 г зелени маслини (без костилки)
100 мл студено пресован зехтин + за намазване
1 скилидка чесън
8 г суха мая
1/2 ч. л. розмарин
1 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Фокача с розмарин и маслини
В купа смесете брашното, маята и солта. Налейте зехтина и 300 мл топла вода. Разбъркайте хубаво, прехвърлете на плота и замесете меко тесто. Поставете го в намазана със зехтин купа и го покрийте с фолио. Оставете го да втаса.
2
Фокача с розмарин и маслини 2
След това го прехвърлете в тава, намазана със зехтин, направете дупки с пръсти по повърхността му и намажете със зехтин. Оставете тестото да втаса повторно.
3
Фокача с розмарин и маслини 3
Стрийте чесъна на паста с малко сол и го разбъркайте с розмарина и 50 мл зехтин. Оставете настрана.
4
Фокача с розмарин и маслини 4
Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Подредете маслините върху тестото и ги притиснете леко с пръсти.
5
Фокача с розмарин и маслини 5
Намажете фокачата с ароматния зехтин и я изпечете до готовност - за около 15 минути. По желание поръсете готовата фокача с прясно смлян черен.


Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2022
Чудесна идея!
10.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2022
Всеки път става много вкусна!
9.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2022
Лесна и вкусна, но малко тежка поради многото зехтин - има и вътре, и отгоре 2 пъти, както и по тавата.
8.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2022
Лесна и вкусна!
7.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2021
Здравейте, Ралица. Втасването е процес, който много зависи от температурата в помещението, колкото по-топло е, толкова по-бързо втасва. Не можем да дадем точно време, тестото трябва да удвои обема си. Поздрави от нас!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: