Фокача с розмарин и маслини

Време е да замесим
Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г бяло брашно
200 г зелени маслини (без костилки)
100 мл студено пресован зехтин + за намазване
1 скилидка чесън
8 г суха мая
1/2 ч. л. розмарин
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Фокача с розмарин и маслини
В купа смесете брашното, маята и солта. Налейте зехтина и 300 мл топла вода. Разбъркайте хубаво, прехвърлете на плота и замесете меко тесто. Поставете го в намазана със зехтин купа и го покрийте с фолио. Оставете го да втаса.
2
Фокача с розмарин и маслини 2
След това го прехвърлете в тава, намазана със зехтин, направете дупки с пръсти по повърхността му и намажете със зехтин. Оставете тестото да втаса повторно.
3
Фокача с розмарин и маслини 3
Стрийте чесъна на паста с малко сол и го разбъркайте с розмарина и 50 мл зехтин. Оставете настрана.
4
Фокача с розмарин и маслини 4
Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Подредете маслините върху тестото и ги притиснете леко с пръсти.
5
Фокача с розмарин и маслини 5
Намажете фокачата с ароматния зехтин и я изпечете до готовност - за около 15 минути. По желание поръсете готовата фокача с прясно смлян черен.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2022
Лесна и вкусна, но малко тежка поради многото зехтин - има и вътре, и отгоре 2 пъти, както и по тавата.
8.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2022
Лесна и вкусна!
7.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2021
Здравейте, Ралица. Втасването е процес, който много зависи от температурата в помещението, колкото по-топло е, толкова по-бързо втасва. Не можем да дадем точно време, тестото трябва да удвои обема си. Поздрави от нас!
6.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2021
Здравейте! Двете втасвания по колко време ориентировъчно трябва да бъдат? Благодаря!
5.
Изпрати
лично съобщение

30.07.2020
Чудесна рецепта !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: