Торта „Трио“

С маскарпоне, шоколад и ягоди
Източник: Nathalie Marcenkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 29.04.2020
Торта „Трио“
Торта „Трио“
Торта „Трио“
Торта „Трио“
Торта „Трио“
 
Необходими продукти:
3 бр. готови блатове за торта

за сиропиране на блатовете:
100 мл вода
100 г кафява захар
есенция ром

за шоколадовия диск:
1 натурален шоколад

за крема:
500 г маскарпоне
1 ванилия
100 г пудра захар
250 мл сладкарска сметана

за глазурата:
1 млечен шоколад
200 мл сладкарска сметана
ягоди


Начин на приготвяне:
1
Торта „Трио“
За приготвянето на шоколадовия диск разтопяваме натуралния шоколад на водна баня и го разстиламе върху хартия за печене с формата на блатовете ни. След това го слагаме в хладилника да стегне.
2
Торта „Трио“  2
Приготвяме сиропа за блатовете, като го слагаме на котлона да кипне и след това добавяме есенцията ром.
3
Торта „Трио“  3
За крема с миксер разбиваме маскарпонето, ванилията и пудрата захар. Отделно разбиваме сладкарската сметана, докато не стане на пухкав крем и я добавяме към маскарпонето.
4
Торта „Трио“  4
Сиропираме първия блат, мажем с крем отгоре, поставяме шоколадовия диск, пак мажем с крем. Така правим и с втория блат. За глазурата разбиваме сметаната и покриваме с нея тортата. Шоколадът разтопяваме на водна баня, като в него добавяме малко течна сметана за по-доброто му разтапяне. Изливаме го върху тортата и го разнасяме с четка. За финал декорираме с ягоди и слагаме в хладилник да стегне. Най-добре е да престои в хладилник една нощ.

Съвет:
Най-добре е да престои в хладилник една нощ.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: