Царевична супа с бекон и топено сирене

Вкусна супа със застройка от топено сирене и заквасена сметана, поднесена с хрупки бекон
Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200-250 г консервирана царевица
80-100 г картофи
50-80 г топено сирене
50-80 г ивици бекон
1 зелена чушка
1/2 глава лук
1 клонка прясна целина
2 кубчета пилешки бульон
2 с. л. зехтин
2 с. л. заквасена сметана
1 с. л. брашно
1-2 щипки мащерка


Начин на приготвяне:
1
Царевична супа с бекон и топено сирене
Беконът се нарязва на ивици и се запича в суха тенджера. След това се изважда.
2
Царевична супа с бекон и топено сирене 2
Чушката, целината и лукът се нарязват на малки парчета.
3
Царевична супа с бекон и топено сирене 3
В тенджерата, в която е запечен беконът, се налива зехтинът. Сипват се нарязаните зеленчуци, задушават се за 20 секунди и се поръсват с брашното.
4
Царевична супа с бекон и топено сирене 4
Веднага след това съдът се оттегля от котлона, зеленчуците се разбъркват и се заливат с 1 1/2 л гореща вода.
5
Царевична супа с бекон и топено сирене 5
Прибавят се консервираната царевица и настърганият картоф.
6
Царевична супа с бекон и топено сирене 6
Стриват се кубчетата бульон, супата се похлупва и къкри под капак, на тих огън, около 20 минути. Накрая се подправя с мащерка.
7
Царевична супа с бекон и топено сирене 7
Топеното сирене се намачква и се поставя в тенджерка. Залива се с няколко черпака от бульона, разбърква се, за да стане хомогенна смес и се добавя заквасената сметана.
8
Царевична супа с бекон и топено сирене 8
Застройката се разбърква, налива се в супата и се подправя с наситнена целина.
9
Царевична супа с бекон и топено сирене 9
При сервиране във всяка порция супа се поставя запечена ивица бекон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: