Патладжани с тофу на фурна с гъбен сос

Пюрирани патладжани, пшенични кълнове, тофу и гъби, запечени и поднесени със сметаново-гъбен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патладжана
2 с. л. масло
1 кубче зеленчуков бульон
100 мл готварска сметана
250 г печурки
2 с. л. соев сос
2 яйца
2 скилидки чесън
1 шепа горски гъби
50 г овесени ядки
150-200 г пшенични кълнове
300 г тофу
1-2 с. л. бяло вино


Начин на приготвяне:
1
Патладжани с тофу на фурна с гъбен сос
Патладжаните се измиват и се поставят в тава. Тавата се покрива с алуминиево фолио и патладжаните се пекат 30-40 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна.
2
Патладжани с тофу на фурна с гъбен сос 2
Горските гъби се заливат с топла вода и се оставят да набъбнат. След това се отцеждат от водата.
3
Патладжани с тофу на фурна с гъбен сос 3
Изпeчените патладжани се почистват, обелват се и се смилат заедно с яйцата и тофуто, докато станат на фин пастет.
4
Патладжани с тофу на фурна с гъбен сос 4
Смлените патладжани се овкусяват със соев сос.
5
Патладжани с тофу на фурна с гъбен сос 5
Сипват се пшеничните кълнове и овесените ядки, добавят се нарязаните наситно скилидки чесън и отцедените гъби. Смила се отново, докато се получи еднородна смес.
6
Патладжани с тофу на фурна с гъбен сос 6
Продълговата форма за кекс се намазва с олио, в нея се сипва патладжанената смес и се разпределя равномерно, като се притиска с лъжица.
7
Патладжани с тофу на фурна с гъбен сос 7
Съдът се покрива с алуминиево фолио и се поставя в тава, в която се налива вода. Пече се на водна баня в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 1 час.
8
Патладжани с тофу на фурна с гъбен сос 8
Печурките за соса се нарязват на филийки и се запържват в предварително загрятото масло.
9
Патладжани с тофу на фурна с гъбен сос 9
Налива се бялото вино, стрива се кубчето зеленчуков бульон и се сипва готварската сметана. Сосът се разбърква и се оттегля от котлона. Поднася се заедно с патладжаненото тофу.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: