Воловани

Дата: 19.05.2007
Източник: Бон Апети
Воловани
 
Необходими продукти:
1 пакет бутертесто
50 г краве масло
1 шепа сушени горски гъби
2-3 с. л. брашно
кашкавал за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
ВолованиБутертестото се разстила и от него с метален пръстен се изрязват кръгове.
2
Воловани 2От половината кръгове с помощта на по-малък пръстен се изрязват тестени рингове, които се залепват върху по-големите кръгове. Тестените форми се подреждат в тава, поставят се в загрята на 200 градуса фурна и се пекат до зачервяване.
3
Воловани 3 При печенето формите се надигат и се получават кошнички. Докато са още топли, кръгчето се притиска с пръст към основата, за да се получи добре оформена кошничка.
4
Воловани 4Сушените гъби се заливат с вода и се оставят да престоят. Маслото за плънката се разтопява, сипва се брашното и се запържва, като се бърка, за да не се получат бучки.
5
Воловани 5Запърженото брашно се разрежда с малко от водата, в която са накиснати сушените гъби.
6
Воловани 6Разбърква се, прибавят се гъбите и плънката се бърка на котлона до кулинарна готовност.
7
Воловани 7Волованите се пълнят с готовата плънка.
8
Воловани 8Отгоре плънката се поръсва с настърган кашкавал и волованите са готови за сервиране. Консумират се студени.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта