Мезето на чичо Боб

Рецепта от родопското село Павелско
Източник: Бон Апети
Дата: 04.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г телешко шкембе
50 г стерилизирани гъби
50 г пилешко месо
50 мл готварска сметана
2-3 с. л. олио
родопска подправка (риган, чубрица и кимион)
кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Мезето на чичо Боб
Телешкото шкембе се сварява. Пилешкото месо се нарязва на парченца.
2
Мезето на чичо Боб 2
Парченцата пилешко се задушават в олиото, като се поръсват с подправките.
3
Мезето на чичо Боб 3
Към месото се прибавя нарязаното шкембе и се разбърква.

4
Мезето на чичо Боб 4
След 2-3 минути се налива сметаната.
5
Мезето на чичо Боб 5
Накрая се слагат гъбите и хубаво се разбърква.
6
Мезето на чичо Боб 6
Готовото мезе се пресипва в порционна чиния, поръсва се с настърган кашкавал и се запича за кратко.
7
Мезето на чичо Боб 7
При сервиране порцията се гарнира с парчета домат, резени лимон и стрък магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: