Крем "Рожен"

Гост: Асен Чаушев, готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2007
Крем
 
Необходими продукти:
100 г ягоди
50 г задушена тиква
50 г пюре от кайсии
2-3 орехови ядки
1 кофичка кисело мляко
4 пакетчета американски подсладител (2 с. л. захар)
1 пакетче желатин
2 с. л. кълнове от слънчегледови семки
1 киви за украса


Начин на приготвяне:
1
Крем
Желатинът се накисва в хладка вода, за да набъбне, след което се разтваря на водна баня.
2
Крем
В по-голяма купа се изсипва киселото мляко и се разбива леко.
3
Крем
Добавят се кълновете от слънчогледови семки.
4
Крем
Сипват се наситнените орехови ядки и тиква.
5
Крем
Ягодите се нарязват на парченца и се добавят при останалите продукти.
6
Крем
Сместа се поръсва с подсладителя.
7
Крем
Накрая се налива желатинът, като се разбърква.
8
Крем
Десертът се разпределя в предварително намокрени с вода тимбалчета и се оставя да се стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: