Том ка гай (супа с кокосово мляко и пилешко месо)

Гост: Виктор Меламед, почетен консул на Тайланд в България
Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2007
Том ка гай (супа с кокосово мляко и пилешко месо)
 
Необходими продукти:
400 мл кокосово мляко
олио за пържене
1 ч. л. захар
1 1/2 ч. л. зелено къри (къри на прах)
2 ч. л. галангал (смлян джинджифил)
2 ч. л. лимонена трева (кора от лимон)
перата на 1 стрък чесън
1 зелена чушка
2 стръка зелен лук
250 г пилешко филе
листа от лайм (или кората на зелен лимон)


Начин на приготвяне:
1
Том ка гай (супа с кокосово мляко и пилешко месо)
Стръковете зелен лук се нарязват наситно.
2
Том ка гай (супа с кокосово мляко и пилешко месо) 2
Пилешкото филе се нарязва на средни по големина парчета.
3
Том ка гай (супа с кокосово мляко и пилешко месо) 3
В тенджера се загрява малко олио и в него се запържва нарязаният лук.
4
Том ка гай (супа с кокосово мляко и пилешко месо) 4
Прибавя се част от кокосовото мляко и се наливат 300 мл вода.
5
Том ка гай (супа с кокосово мляко и пилешко месо) 5
Подправя се с къри, лимонена трева, галангал и захар.
6
Том ка гай (супа с кокосово мляко и пилешко месо) 6
Месото се слага в кипналата смес и се оставя да се вари.
7
Том ка гай (супа с кокосово мляко и пилешко месо) 7
Към края се сипва и останалото кокосово мляко.
8
Том ка гай (супа с кокосово мляко и пилешко месо) 8
Чушката и зеленият чесън се нарязват на колелца и се добавят в супата заедно с листата от лайм.
9
Том ка гай (супа с кокосово мляко и пилешко месо) 9
Супата се разбърква, след 1-2 минути се сваля от котлона и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: