Вечеря за четирима

Вариант на мусака с телешка кайма, фарфале, задушени зеленчуци и сметанов сос с горчица
Източник: Бон Апети
Дата: 27.09.2006
Вечеря за четирима
 
Необходими продукти:
250–300 г фарфали
250 г телешка кайма
200 г замразен грах
20 г краве масло
2–3 домата
1 кочан царевица
1 тиквичка
1 морков
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
10 листа пресен босилек
7–8 стръка магданоз
1 с. л. горчица
250 мл растителна сметана
200 мл прясно мляко
100 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Вечеря за четирима
В йенска тенджера се поставят нарязаният надребно лук, нарязаните на кубчета морков и тиквичка и остърганите зърна царевица.
2
Вечеря за четирима 2
Налива се 1 к. ч. вода, добавя се грахът, разбърква се и се слага маслото. Зеленчуците се посоляват и се задушават под капак 5–8 минути в микровълнова фурна на 750 W мощност.
3
Вечеря за четирима 3
Фарфалите се сипват в тенджера с подсолена вряща вода и се варят до готовност.
4
Вечеря за четирима 4
Каймата се поставя в тенджера с 50 мл кипяща вода и ако е безсолна, се поръсва с 1 ч. л. сол. Мачка се с уред за намачкване на картофи, докато промени цвета си и стане на трохи.
5
Вечеря за четирима 5
Добавят се нарязаните на кубчета домати, задушава се няколко минути и се поръсва с наситнените магданоз, босилек и чесън. Разбърква се и се добавят задушените зеленчуци. Отново се разбърква и се оттегля от котлона.
6
Вечеря за четирима 6
Смесва се със сварените и отцедени от водата фарфале, всичко се изсипва в тава и отгоре се разпределя горчицата.
7
Вечеря за четирима 7
Прясното мляко и сметаната се кипват, посоляват се и ястието се полива с приготвената заливка. Поръсва се с настърган кашкавал и се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: