Великденски сладки със сушени череши

Леко ронливи, поръсени с филирани бадеми
Източник: Бон Апети
Дата: 25.04.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
100 г сушени череши
90 г захар
45 г краве масло (студено)
100 мл прясно мляко
1 яйце
1 пакетче лимонови корички (6 г)
2 с. л. филирани бадеми
2 ч. л. бакпулвер
1 щипка индийско орехче
1 щипка канела
1 щипка сол

за глазурата:
3 с. л. пудра захар
1–2 с. л. сок от лимон
1 с. л. захар с аромат на ром


Начин на приготвяне:
1
Великденски сладки със сушени череши
Брашното се смесва с канелата, индийското орехче, солта и бакпулвера.
2
Великденски сладки със сушени череши 2
Добавя се маслото и се претрива с ръце, докато се получат трохи. Слагат се лимоновите корички и сушените череши.
3
Великденски сладки със сушени череши 3
Млякото се разбърква с яйцето, 2 с. л. се запазват, а останалото се налива при трохите. Накрая се сипва захарта и се разбърква добре.
4
Великденски сладки със сушени череши 4
Тестото се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина от 1–2 см.
5
Великденски сладки със сушени череши 5
С помощта на метален пръстен се изрязват кръгове.
6
Великденски сладки със сушени череши 6
Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се намазват със заделената млечна смес.Поръсват се с бадемите и се пекат 10 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
7
Великденски сладки със сушени череши 7
Захарта с аромат на ром се смесва с пудрата захар и се пресява. Добавя се лимоновият сок и се разбърква.
8
Великденски сладки със сушени череши 8
Сместа се прехвърля в пош и върху всяка сладка се рисува кръст.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2016
Сладките станаха хрупкави и много ароматни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Athanasios Tsalkatis се регистрира в сайта.
Nevena коментира рецептата Овчарски пай
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: