Замразен ягодов сладкиш

Лесен плодов десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г ягоди
200 г захар
200 мл животинска сметана
1 с. л. сок от лимон

за тестото:
150 г брашно
100 г краве масло (студено)
100 г орехи
50 г кафява захар



Начин на приготвяне:
1
Замразен ягодов сладкиш
Брашното се смесва със захарта. Добавя се маслото и се претрива с пръсти, докато се получат трохи.
2
Замразен ягодов сладкиш 2
Прибавят се накълцаните орехи и се разбърква.
3
Замразен ягодов сладкиш 3
Сместа се сипва в квадратна форма (с размер от 24 см) с подвижно дъно и се притиска. Пече се 15–16 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор), след което се охлажда.
4
Замразен ягодов сладкиш 4
Ягодите се смесват със захарта и лимоновия сок. Пасират се и се прецеждат.
5
Замразен ягодов сладкиш 5
Добавя се сметаната и се разбърква.
6
Замразен ягодов сладкиш 6
Ягодовата смес се разпределя върху основата.
7
Замразен ягодов сладкиш 7
Десертът се замразява за поне 12 часа, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2016
Десертът е разкошен и изключително лесен за приготвяне! Направих го без да прецедя ягодите и пак стана супер. Само трябва да се остави да се отпусне леко преди сервиране, за да няма инциденти :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: