Вишнева торта

Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2003
Вишнева торта
 
Необходими продукти:
300 г брашно
150 г маргарин
3 жълтъка
4-5 с. л. захар
2-3 с. л. вишнев ликьор
200 мл течна сметана (1 пакетче суха)
плодове от 1 компот от вишни (череши)
шоколад за настъргване (50 г)



Начин на приготвяне:
1
Вишнева торта
Брашното и маргаринът се слагат в кухненски робот и се разбиват до получаването на хлебни трохи. Наливат се 3-4 с. л. вода и разбиването продължава до хомогенизиране. Тестото се изважда и бързо се доомесва на ръка.
2
Вишнева торта 2
Тестото се разточва върху набрашнен плот на тънък и по-широк от диаметъра на тавата диск. Слага се в набрашнената тава и се надупчва с вилица, за да диша. Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато придобие златист цвят (15-20 минути).
3
Вишнева торта 3
Жълтъците и захарта се разбиват с миксер 3-4 минути. Съдът се поставя върху тенджера с кипнала вода, налива се ликьорът и се бърка, докато сместа придобие кремообразен вид. След като се охлади, се добавят вишните.
4
Вишнева торта 4
Сметаната се разбива и се размесва с вишневия крем, след което се изсипва върху леко изстиналия блат. Настъргва се шоколад и тортата се слага в хладилник за 2-3 часа, за да се стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: