Шоколадово руло с пълнеж от бял шоколадов крем и ванилия

Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2003
Шоколадово руло с пълнеж от бял шоколадов крем и ванилия
 
Необходими продукти:
8 яйца
1 пакетче желатин
100 бял шоколад
300 мл течна сладкарска сметана
масло за намазване
2 щипки сол
1 пакетче ванилия
50 г брашно
2-3 с. л. бяла захар
150 г кафява захар
30-40 г натурално какао
1 пакетче ванилия


Начин на приготвяне:
1
Шоколадово руло с пълнеж от бял шоколадов крем и ванилия
Яйцата се разбиват с миксер. Сипват се кафявата и бялата захар и отново се разбива. Добавят се солта, брашното и какаото, разбива се добре още 10 минути.
2
Шоколадово руло с пълнеж от бял шоколадов крем и ванилия 2
След това сместа се изсипва в намаслена и покрита с хартия за печене тава. Пече се около 15 минути в силно загрята фурна.
3
Шоколадово руло с пълнеж от бял шоколадов крем и ванилия 3
В подходящ съд се наливат 4-5 с. л. вода, сипва се желатинът и се разтопява на тих огън.
4
Шоколадово руло с пълнеж от бял шоколадов крем и ванилия 4
Белият шоколад се залива с 50-60 мл течна сладкарска сметана и се разтопява. Останалото количество сметана се разбива на сняг заедно с ванилията.
5
Шоколадово руло с пълнеж от бял шоколадов крем и ванилия 5
Охладената шоколадова смес и изстиналият желатин се изсипват в сметаната и се разбърква добре.
6
Шоколадово руло с пълнеж от бял шоколадов крем и ванилия 6
Охладеният блат се намазва с приготвения крем и се навива на руло. Десертът се оставя да отлежи минимум 2 часа преди консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2016
изглежда вкусно, трябва да се пробва
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: