Тиквен пай със сирене

Гост: Мариана Векилска
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2003
Тиквен пай със сирене
 
Необходими продукти:
600-700 г тиква
250 мл прясно мляко
4 яйца
300 г извара (или краве сирене)
20-30 г масло
4 с. л. захар
1/2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Тиквен пай със сирене
Тиквата се нарязва наситно и се изсипва с намазана с масло тава.
2
Тиквен пай със сирене 2
В дълбока купа се разбиват млякото, яйцата и захарта. След това се прибавят половината канела и изварата, разбърква се. (Ако се използва сирене, то се натрошава и не се бърка много енергично, за да не стане на пюре.)
3
Тиквен пай със сирене 3
Тиквата се залива с приготвената смес, като при необходимост се долива мляко. Паят се поръсва с останалата канела и се пече около 1 час в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
4
Тиквен пай със сирене 4
Готовият тиквен пай може да се намаже с мед или да се поръси със захар. По желание се добавят ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2014
Чудесна, лесна, вкусна и винаги сполучлива рецепта! :) Добавих и шепа стафиди;) П.С. Тавата свършва много бързо:)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: