Торта

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Торта
 
Необходими продукти:
за блата:
250 г брашно
100 г масло
100 г захар
2 жълтъка
1/2 капсула ванилова есенция (1 пакетче ванилия на прах)
2 с. л. прясно мляко
кората на 1 лимон

за плънката:
150 мл прясно мляко
50 г шоколад за настъргване
1 пакетче суха сметана (50 г)
3 банана

за млечното сладко:
1 консерва кондензирано мляко (400 мл)
1 пакетче желатин
1 к. ч. захар


Начин на приготвяне:
1
Торта
Захарта и маслото се разбиват с миксер, докато стане пухкава смес. Добавят се жълтъците и щом сместа се хомогенизира, постепенно се сипва брашното, като се бърка с дървена лъжица.
2
Торта  2
Тестото се ароматизира с ванилова есенция, прибавят се прясното мляко и настърганата лимонова кора. Месенето продължава на ръка, докато се получи мека топка. Покрива се и се оставя да отпочине в хладилник 15-20 минути.
3
Торта  3
Захарта за млечното сладко се карамелизира в тенджера. Леко се охлажда за секунди, след това се налива кондензираното мляко и се загрява на тих огън, за да се хомогенизира, като през цялото време се бърка. След това се оставя да се охлади.
4
Торта  4
Тестото се поставя между два листа алуминиево фолио и се разточва. Кората се слага в тава с диаметър 26-28 см и около стените се оформя ръб. Блатът се надупчва с вилица. Пече се около 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5
Торта  5
Бананите се пюрират. Сметаната се разбива с прясното мляко. Желатинът се залива с малко вода и се оставя да набъбне. След това се разтопява на водна баня и се налива в сметаната.
6
Торта  6
Млечното сладко се разпределя върху охладения блат. Сипват се пюрираните банани, отгоре се разпределя сметаната и се покрива с настърган шоколад. Тортата се оставя да стегне за 2-3 часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: