Вкусни еклери с ванилов крем

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 18.05.2019
Вкусни еклери с ванилов крем
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. вода
1 ч. ч. брашно
100 мл олио
1 щипка сол
4 яйца

за крема:
500 мл прясно мляко
2 жълтъка
3 с. л. натурално нишесте
4-5 с. л. захар
1 ч. л. ванилия
1 с. л. краве масло

за глазурата:
35 г млечен шоколад
2 с. л. прясно мляко
1 с. л. краве масло


Начин на приготвяне:
1
В тенджера сложих водата, солта и олиото, и загрях до кипване. Веднага добавих пресятото брашно и разбърках енергично, докато тестото започна да се отделя от стените на съда, което се случи много бързо.
2
Оставих да изстине леко и добавих яйцата, като след всяко разбърквах много добре. В началото сместа бе със странна текстура, но накрая се получи гладко тесто. Фурната загрях на 180 градуса. Голяма тава покрих с хартия за печене. Шприцовах еклерите на малко разстояние един от друг и пекох за около 45 минути или до готовност.
3
През това време приготвих крема. В тенджера с дебело дъно сложих жълтъците, захарта, ванилията и малко от предвиденото мляко. Разбърках до гладка смес, добавих нишестето и ако е нужно още съвсем малко мляко, за да се получи гладка каша.
4
След това изсипах останалото мляко, сложих на затопления котлон и разбърквах постоянно, докато кремът се сгъсти и заври. Веднага го отстраних от котлона и оставих леко да изстине. След това добавих маслото, нарязано на парченца и отново разбърках докато се разтопи. Охладих крема съвсем леко и още топъл, напълних с него студените еклери.
5
Внимателно ги разрязах с къдрав нож, напълних и затворих. Прибрах в хладилника, за да се стегнат леко.
За глазурата в съд на водна баня разтопих шоколада, млякото и маслото до получаване на лъскав крем. Изчаках леко да се охлади и декорирах еклерите.
Да ви е сладко!
6
Съвет

Чашата, която използвам, е с вместимост 250 мл.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: