Ябълков пай със заливка

Любим сладкиш
Източник: Маник87
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 06.02.2022
Ябълков пай със заливка
Ябълков пай със заливка
 
Необходими продукти:
за тестото:
600 г брашно
230 мл топла вода
11 г мая
3 яйца
70 г захар + 100 г за поръсване
1 щипка сол
2 с.л. растително масло

за пълнежа:
3-4 ябълки
100 г захар

за заливката:
2 с.л. течна сладкарска сметана
1 ч.л. захар


Начин на приготвяне:
1
Изсипете топлата вода в дълбока купа, добавете захарта, щипка сол, 2 яйца, растителното масло и маята. Разбийте добре с тел. Изсипете брашното на два пъти и омесете тестото. То трябва да е меко и да не се полепва по ръцете ви. Покрийте с фолио и оставете да почива за 30 минути.
2
Преминете към приготвяне на пълнежа, обелете ябълките и ги почистете от семките, нарежете ги на филийки.
3
Намажете масата с растително масло и сложете тестото, леко намажете горната част с олио и разточете на голяма кора, с дебелина 2-3 мм. Поръсете 100 грама захар отгоре. Разпределете ябълките на три реда и навийте на руло.
4
Нарежете на произволни парчета. Намажете формата с растително масло и разпределете парчетата с отрязаната част нагоре. Намажете с разбито яйце и сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.
5
Покрийте готовия ябълков пай с чиния, обърнете го и го извадете от формата.
6
Пригответе заливката, добавете 1 чаена лъжичка захар към сметаната и разбъркайте, докато захарта се разтвори напълно. Сложете в сладкарска торбичка и украсете.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2022
Интересна рецепта, може да я пробвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: