Ябълков сладкиш

Източник: Диана
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.07.2014
Ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
начин на приготвяне
1 франзела
4-5 ябълки
1/2 л. прясно мляко
80 г краве масло
100 г овесени ядки
50 г орехи
1ч. л. канела
2 бр. яйца


Начин на приготвяне:
1
Тавичка за печене се намазва обилно с краве масло, а останалото масло се разтапя.

2
Франзелата се нарязва на филийки и се нареждат плътно една до друга.

3
Ябълките се обелват тънко, почистват се от семенната част и се нарязват на тънки филийки, които се подреждат върху франзелата, като се застъпват.

4
Разтопеното краве масло, овесените ядки и начуканите наедро орехови ядки се смесват, ароматизират се с канела и се разпределят върху ябълките.

5
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 минути.

6
Сладкишът се изважда от фурната и се залива със смес от разбитите яйца и прясно мляко.
7
Пече се още около 20 минути до готовност. Поднася се студен.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2014
А нещо за подслаждане не се ли слага - захар, мед? Или от ябълките става достатъчно сладко?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: