Ягоди със сос "Сабайон"

Дата: 22.06.2010
Източник: Бон Апети
Ягоди със сос
 
Необходими продукти:
250 г ягоди
пудра захар за поръсване
4 жълтъка
120 г захар
120 мл десертно вино
1 пакетче ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Жълтъците с виното, захарта и ванилията се смесват и се забъркват. След това се поставят на водна баня, докато кремът се сгъсти.
2
Ягодите се почистват, измиват и нарязват.
3
Готовият крем се поставя в подходяща чиния. Ягодите се аранжират върху него и чинията се поставя за кратко във фурна, близо до грила, за да захване коричка.
4
Преди сервиране десертът се поръсва с пудра захар.


Рецептата е приготвена от шефготвача Марин Мутафчиев.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта