Яйчен крем с домашен вишнев компот

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2010
Яйчен крем с домашен вишнев компот
 
Необходими продукти:
8 яйца
6 с. л. захар
1 пакетче ванилия
150 мл сладкарска сметана
3–4 с. л. кафява захар
200 г вишни
2 с. л. балсамов оцет



Начин на приготвяне:
1
Белтъците се отделят от жълтъците. Жълтъците се смесват в отделна купа с 4 с. л. от захарта и се разбиват с миксер, докато се получи кремообразна смес.
2
Добавят се сметаната и ванилията и се вари около 20 минути на водна баня на умерен огън, като се бърка постоянно (водата в не трябва да завира).
3
След като кремът се сгъсти, се дръпва от огъня и се оставя да се охлади на стайна температура. Слага се в хладилник за трийсетина минути заедно с купата с неразбитите белтъци. След това белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Смесват се внимателно и полученият пухкав крем се връща отново в хладилника.
4
Компотът се приготвя, като вишните се слагат в тефлонов тиган (по желание може да се отделят костилките) и след като сокът им започне да се изпарява, се добавя захарта. Когато пуснат от сока, се сипва оцетът и щом течността в тигана стане с консистенцията на сироп, се дръпва от огъня.
5
Оставя се да изстине на стайна температура. Десертът се поднася, като кремът се залива с компота.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: