Яйчен крем с домашен вишнев компот

Дата: 18.06.2010
Източник: Бон Апети
Яйчен крем с домашен вишнев компот
 
Необходими продукти:
8 яйца
6 с. л. захар
1 пакетче ванилия
150 мл сладкарска сметана
3–4 с. л. кафява захар
200 г вишни
2 с. л. балсамов оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Белтъците се отделят от жълтъците. Жълтъците се смесват в отделна купа с 4 с. л. от захарта и се разбиват с миксер, докато се получи кремообразна смес.
2
Добавят се сметаната и ванилията и се вари около 20 минути на водна баня на умерен огън, като се бърка постоянно (водата в не трябва да завира).
3
След като кремът се сгъсти, се дръпва от огъня и се оставя да се охлади на стайна температура. Слага се в хладилник за трийсетина минути заедно с купата с неразбитите белтъци. След това белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Смесват се внимателно и полученият пухкав крем се връща отново в хладилника.
4
Компотът се приготвя, като вишните се слагат в тефлонов тиган (по желание може да се отделят костилките) и след като сокът им започне да се изпарява, се добавя захарта. Когато пуснат от сока, се сипва оцетът и щом течността в тигана стане с консистенцията на сироп, се дръпва от огъня.
5
Оставя се да изстине на стайна температура. Десертът се поднася, като кремът се залива с компота.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта