Вишнево домашно сорбе

Дата: 18.06.2010
Източник: Бон Апети
Вишнево домашно сорбе
 
Необходими продукти:
600 г вишни
250 г захар
4 лайма
7–8 листа босилек
 

Начин на приготвяне:
1
Захарта се кипва в 600 мл вода и се вари около 15 минути на умерен огън. Добавят се намачканите и почистените от костилките вишни, сокът и корите от лаймовете и намачканият босилек.
2
Всичко се вари около 20 минути на умерен огън, за да се сгъсти. Прецежда се през цедка, сипва се във форма по желание и се оставя във фризер около 2–3 часа да се замрази. Когато започне да се образуват кристали, се изважда и се разбърква, за да стане гладка смес. Оставя се, докато се сгъсти така, че да се оформя с лъжица.
3
Изважда се и се поднася в малки чашки по 50 мл. Може да се сервира в изстискани половинки от лайм или други издълбани плодове и т.н.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


358 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта