Ягодов кейк

Източник: Бон Апети
Дата: 20.06.2003
Ягодов кейк
 
Необходими продукти:
50 г брашно
50 г захар
2 яйца
1 с. л. какао
300 мл прясно мляко
250 г ягоди
1 пакетче суха сметана
1 пакетче ванилия
2 с. л. балсамов оцет
1 с. л. захар
бадемов ликьор за намазване


Начин на приготвяне:
1
Ягодов кейк
В купа се смесват яйцата и захарта и се разбиват, докато се получи плътен крем. Прибавят се какаото и брашното и се разбива, докато яйцата ги поемат.
2
Ягодов кейк 2
Тестото се изсипва в покрита с намаслена хартия за печене тава, разпределя се равномерно и се пече в предварително загрята фурна при температура 180 градуса 10-15 минути.
3
Ягодов кейк 3
Ягодите се поръсват с балсамовия оцет и захарта и се оставят да се мариноват. Сметаната се залива с прясното мляко, ароматизира се с ванилията и се разбива на сняг.
4
Ягодов кейк 4
След като изпечената пандишпанова платка изстине, от нея се изрязват кръгчета с помощта на метален пръстен или чаша с по-широко гърло. Намазват се с бадемов ликьор или смес от джин и няколко капки бадемова есенция.
5
Ягодов кейк 5
В чаша или купичка се поставя от сметаната, върху нея се слага кръгче от платката, сипват се мариновани ягоди и се покриват със сметана. Процедурата се повтаря, накрая десертът се поръсва с трохи от шоколадови или какаови бисквити и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: