Ягодов мъфин

Източник: Бон Апети
Дата: 14.05.2003
Ягодов мъфин
 
Необходими продукти:
125 г масло (маргарин)
150 г захар
2 яйца
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 капка бадемова есенция
1 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
200-300 г ягоди


Начин на приготвяне:
1
Ягодов мъфин
В купа се слагат маслото и захарта и се разбиват със спираловидната бъркалка на миксера, докато маслото поеме захарта.
2
Ягодов мъфин 2
Чупи се едно яйце, поставят се стандартните бъркалки на миксера и се разбива. Добавя се другото яйце и се разбива 5-6 минути, докато сместа стане пухкава и увеличи обема си. Налива се студеното прясно мляко, ароматизира се с бадемовата есенция и отново се бърка.
3
Ягодов мъфин 3
Брашното се размесва с бакпулвера, след което на порции при непрекъснато бъркане се прибавя към яйчено-млечната смес до получаване на полутечно тесто.
4
Ягодов мъфин 4
Ягодите се почистват, нарязват се на малки парченца, прибавят се към тестото и се разбърква добре.
5
Ягодов мъфин 5
Тестото се разпределя във форма за мъфин или в подходящи купички (не се пълнят до горе) и се пече на водна баня в предварително загрята до температура 200 градуса фурна около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
kiwi коментира рецептата Зелени кюфтета на фурна
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: