Ягодово парфе

Страхотен домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г какаови бисквити
50 г краве масло

за крема:
300 г захар
200 г ягоди
300 мл животинска сметана
250 мл сироп от ягоди
6 яйца
2 с. л. царевично нишесте
3 ч. л. желатин


Начин на приготвяне:
1
Ягодово парфе
Бисквитите се натрошават и се смесват с разтопеното масло.
2
Ягодово парфе 2
Сместа се изсипва във форма за печене с подвижно дъно с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия. Притиска се добре. Основата се пече 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор и се оставя да се охлади.
3
Ягодово парфе 3
Жълтъците се отделят от белтъците, разбъркват се с нишестето, половината захар и сиропа от ягоди и се готвят на умерен огън при постоянно бъркане, докато сместа се сгъсти.
4
Ягодово парфе 4
Желатинът се накисва в 30 мл вода. След това се разтопява на водна баня и се добавя към жълтъчната смес. Разбърква се и се оставя да се охлади на стайна температура.
5
Ягодово парфе 5
Останалата захар се сипва в касерола, наливат се 150 мл вода и се вари, докато се получи захарен сироп, трябва да достигне 117 градуса.
6
Ягодово парфе 6
Белтъците се разбиват на сняг. Горещият захарен сироп се налива към тях на тънка струйка, при постоянно разбиване.
7
Ягодово парфе 7
Белтъчният сняг се прибавя на няколко пъти към крема от жълтъци, като се разбърква внимателно.
8
Ягодово парфе 8
Сметаната се разбива на сняг и също внимателно се разбърква с крема.
9
Ягодово парфе 9
Получената пухкава смес се изсипва върху основата. Прибира се в хладилника за една нощ.
10
Ягодово парфе 10
Украсява се с пресни ягоди, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2017
Хубаво се получи, интересен и много вкусен сладкиш!
3.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2017
Здравка, за рецептата използвахме готов сироп, но може да се сложи и приготвено в домашни условия пюре от ягоди - 250 г ягоди се почистват и се готвят със 100 г захар за 10-15 минути, след което се пасират.
2.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2017
Здравейте, Може ли са уточните за сиропа от ягоди готов ли е или се приготвя, и ако се приготвя как се прави. Благодаря предварително за бързия отговор.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2017
Хвърлих се в дълбокото с този сладкиш. Стана много вкусен, но леко прецаках пухкавостта на белтъците към края и сместта не стана достатъчно гъста и стегната. Със сигурност ще опитам пак!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: