Ягодово реване

Дата: 01.05.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за реването:
150 г ягоди
180 г захар
150 г брашно
50 г краве масло
10 г бурбонска ванилова захар
5 яйца
10 г бакпулвер
за сиропа:
220 г захар
200 г ягоди
1 лимон
за гарниране:
250 мл животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар

Начин на приготвяне:
1
Ягодово реванеБелтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг, с половината захар.
2
Ягодово реване 2Жълтъците се разбиват с останалата захар и ваниловата захар.
3
Ягодово реване 3Смесват се и се разбъркват внимателно.
4
Ягодово реване 4Към тях през цедка се сипват брашното и бакпулверът, и внимателно се разбърква. Правоъгълна тава се маже с разтопено масло.
5
Ягодово реване 5Слагат се нарязаните на кубчета ягоди, а върху тях се разпределя тестото.
6
Ягодово реване 6Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 20 минути.
7
Ягодово реване 7В касерола се загряват захарта и 300 мл вода. Ягодите се пасират, прецеждат се и се наливат в касеролата. Готви се, докато се получи сироп, междувременно се отпенва. Накрая се добавя лимоновият сок.
8
Ягодово реване 8Реването се дупчи с шиш и се залива с топлия сироп. Оставя се в хладилник за 2–3 часа.
9
Ягодово реване 9Поднася се с разбитата с ванилова захар сметана и ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Evgeni Radev се регистрира в сайта.
Svetlana Stoqnova публикува рецептата Малки щрудели
Bubba коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
StefkoDan публикува рецептата Тутманик без месене
Петя Петкова публикува рецептата Хляб по шопски
Спасов публикува рецептата Икономични мъфини
Aneli82 се регистрира в сайта.
Емилия коментира рецептата Френски багети
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта