Ягодово реване

Страхотен плодов десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за реването:
150 г ягоди
180 г захар
150 г брашно
50 г краве масло
10 г бурбонска ванилова захар
5 яйца
10 г бакпулвер

за сиропа:
220 г захар
200 г ягоди
1 лимон

за гарниране:
250 мл животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар


Начин на приготвяне:
1
Ягодово реване
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг, с половината захар.
2
Ягодово реване 2
Жълтъците се разбиват с останалата захар и ваниловата захар.
3
Ягодово реване 3
Смесват се и се разбъркват внимателно.
4
Ягодово реване 4
Към тях през цедка се сипват брашното и бакпулверът, и внимателно се разбърква. Правоъгълна тава се маже с разтопено масло.
5
Ягодово реване 5
Слагат се нарязаните на кубчета ягоди, а върху тях се разпределя тестото.
6
Ягодово реване 6
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 20 минути.
7
Ягодово реване 7
В касерола се загряват захарта и 300 мл вода. Ягодите се пасират, прецеждат се и се наливат в касеролата. Готви се, докато се получи сироп, междувременно се отпенва. Накрая се добавя лимоновият сок.
8
Ягодово реване 8
Реването се дупчи с шиш и се залива с топлия сироп. Оставя се в хладилник за 2–3 часа.
9
Ягодово реване 9
Поднася се с разбитата с ванилова захар сметана и ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2021
Получи се супер! Ягодите образуваха много приятен плодов слой на повърхността след като сиропът попи!
1.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2020
Прекрасна рецепта - лек и въздушен десерт, любим на цялото семейство! ❤
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: