Яхния от зелен фасул

Постна, лятна манджичка
Източник: Бон Апети
Дата: 19.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пресен зелен фасул
2 моркова
6 скилидки чесън
3 глави лук
2 домата (добре узрели)
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1/2 с. л. червен пипер
3 с. л. олио
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яхния от зелен фасул
Фасулът се почиства, морковите и чесънът се обелват и се наситняват, а лукът се реже на полумесеци.
2
Яхния от зелен фасул 2
Лукът се запържва в олиото, прибавят се чесънът и морковите, поръсва се с червения пипер и се сипват настърганите домати.
3
Яхния от зелен фасул 3
Разбърква се, добавя се бобът и се налива вода, колкото да го покрие. Оставя се да къкри на слаб огън до готовност – около 45 минути, като се овкусява със сол и черен пипер.
4
Яхния от зелен фасул 4
Брашното се запича на сух тиган, разтваря се в малко студена вода и се сипва към зеленчуците. Разбърква се и се оставя на огъня, докато яхнията леко се уплътни.
5
Яхния от зелен фасул 5
Добавят се наситнените копър и магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (36)
36.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2024
И аз обичам да готвя зеления фасул в кисела среда, за пръв път го приготвих по стара българска готварска книга, запържваше се с чесън и се доваряваше в компанията на лимонов сок и мащерка. И до сега го приготвям така за гарнитура, после гледах по готварския канал една турска готвачка, която го готвеше само в доматен сос, без добавяне на друга течност, пробвах го и така, също беше уникално вкусно. И за мен е добре, че доматите не се добавят по-късно, защото обичам фасулът да поеме част от киселината. Благодаря за рецептата!
35.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2019
Наистина е много вкусно!
34.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2018
Много вкусна рецепта. Аз също добавям картоф или два.
33.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2018
Няма българско домакинство без тази рецепта. Аз добавяи и един картоф.
32.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2018
Получи се много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: