Яхния с лук, сини сливи и свинско ребро

Гост: леля Невена, Копривщица
Източник: Бон Апети
Дата: 31.05.2003
Яхния с лук, сини сливи и свинско ребро
 
Необходими продукти:
6-7 глави лук
200 г сухи сини сливи
500 г свински ребра
олио
червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Яхния с лук, сини сливи и свинско ребро
Сливите се заливат с топла вода и престояват в нея, докато набъбнат. Лукът се нарязва на колелца и се запържва за няколко минути в 6-7 с. л. олио. Поръсва се с пипер и се залива с 1 ч. ч. от водата, в която са киснали сливите.
2
Яхния с лук, сини сливи и свинско ребро 2
В тенджерата се поставят сливите и нарязаните на парченца ребра, посолява се и се налива топла вода до нивото на продуктите. Гозбата се вари около 1 час на тих огън под капак, като от време на време се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: