Японски чийзкейк

Дата: 24.06.2015
Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Японски чийзкейк
 
Необходими продукти:
3 яйца
120 г бял шоколад
120 г сирене „Крема“
 

Начин на приготвяне:
1
Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците. Шоколадът се разтопява на водна баня. Към него се добавя сиренето „Крема“ и се разбива на пухкав крем. Прибавят се жълтъците и отново се разбива.
2
Белтъците се разбиват на твърд сняг с щипка сол. Внимателно се добавят към сместа с жълтъците, като се бърка в една посока с шпатула.
3
Сместа се изсипва в подходяща, предварително намаслена форма за печене и се разклаща, за да излезе въздухът.
4
Чийзкейкът се пече 15 минути на водна баня, в загрята на 170 градуса фурна. След това температурата се намалява до 160 градуса и се пече още 15 минути. Накрая сладкишът се оставя в изключена фурна за още 15 минути, за да се охлади.

Съвети:
Чийзкейкът се поднася с изстудено бяло вино.
За повече вкус и аромат може да се добавят лимонов сок и ванилия.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.07.2015
Добре се получи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Узунова се регистрира в сайта.
Svetoslav Dimitrov се регистрира в сайта.
radi296 се регистрира в сайта.
Валентина се регистрира в сайта.
Марина Андреева се регистрира в сайта.
Jane Mare сготви Мусака
Даниел Банчев коментира рецептата Бяла пилешка супа
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта