Юнашка салата по рибаришки

Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2003
Юнашка салата по рибаришки
 
Необходими продукти:
200 г пушена пъстърва (филе)
2 домата
2-3 червени печени чушки
200 г ориз
маслини за гарниране
5-6 с. л. зехтин
1-2 клонки копър
2 с. л. сух девесил
сок от 1/2 лимон



Начин на приготвяне:
1
Юнашка салата по рибаришки
Доматите и филето от пъстърва се нарязват на малки кубчета, чушките – на ивички. Слагат се в подходяща купа и се разбъркват.
2
Юнашка салата по рибаришки 2
Зехтинът и лимоновият сок се смесват, добавят се копърът и сухият девесил, посолява се и се разбърква. Салатата се залива с дресинга и се сервира, като към всяка порция се прибавя купичка сварен ориз. Гарнира се с маслини и резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: