Салата от авокадо с маслинови туили

Авокадо, спанак и чушки с ароматен лимонов винегрет и солена вариация на класическите френски туили
Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 с. л. гранулирана зелена подправка
1/2-1 ч. л. сол
1/2 ч. л. смлян кориандър
1/2 ч. л. захар
1 щипка смлян кимион
сокът от 1/2 лимон
200 г пресен спанак
3 бр. печени чушки
2 бр. авокадо
1/2 глава червен лук
8-10 бр. черни обезкостени маслини
3 белтъка
2/3 ч. ч. пресято брашно (120 г)
6 с. л. масло (125 г)
1 с. л. горчица
1/2 ч. л. копър
1-2 щипки сол
4 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Салата от авокадо с маслинови туили
Маслините се нарязват на три части и се нареждат в тава. Сушат се около 7 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна.
2
Салата от авокадо с маслинови туили 2
Маслото се смесва с брашното и се бърка, докато се получат тестени трохи (около 2 минути). Добавят се половината белтъци и се разбива. След това се слагат горчицата, солта, копърът и останалите белтъци и продължава да се разбива, докато стане хомогенна смес.
3
Салата от авокадо с маслинови туили 3
В покрита с хартия за печенетава се оформят туили и в центъра на всяка се поставя по 1 парче от изсушените маслини. Пекат се 15-20 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна.
4
Салата от авокадо с маслинови туили 4
Спанакът се нарязва наситно, лукът – на фини полумесеци, червената чушка – на кубчета. Авокадото се разполовява, костилката се отстранява, месестата част се изважда с лъжица и се нарязва на кубчета. Поставя се в купа заедно с нарязаните зеленчуци.
5
Салата от авокадо с маслинови туили 5
Лимоновият сок, солта и гранулираната зелена подправка се смесват и се оставят да престоят 1 минута. След това се налива зехтинът, поръсва се с кимион, кориандър и захар и се разбива добре.
6
Салата от авокадо с маслинови туили 6
Салатата се залива с дресинга непосредствено преди консумация. Поднася се с туилите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: