Салата от пресен лук с цедено мляко и сирене

Чудесно мезе за почитателите на мастиката и за всички ценители на пресния пролетен лук
Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г цедено кисело мляко
3 с. л. зехтин
3 домата
листа спанак за украса
черен пипер на вкус
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. червен пипер
2 с. л. зехтин
10 стръка пресен лук
50-80 г обезкостени черни маслини
100-120 г сирене "Дунавия"
1 с. л. балсамов оцет


Начин на приготвяне:
1
Салата от пресен лук с цедено мляко и сирене
Лукът и маслините се нарязват наситно. Слагат се в купа, поливат се с 2 с. л. зехтин и се посоляват.
2
Салата от пресен лук с цедено мляко и сирене 2
Сиренето се намачква и се разбива с цеденото кисело мляко. Готовата смес се добавя в купата, разбърква се добре и се подправя с червен и черен пипер.
3
Салата от пресен лук с цедено мляко и сирене 3
Доматите се нарязват на шайби, поливат се с 3 с. л. зехтин и с балсамов оцет и се разбъркват внимателно.
4
Салата от пресен лук с цедено мляко и сирене 4
В порционна чиния се поставят 2-3 листа спанак, отгоре се слага шайба домат, върху нея се сипва от лучената смес и се покрива с втора шайба домат. Отново се слагат пласт от лучената смес и шайба домат и салатата е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: