Задушена круша във вино

Гост: Стефан Иванов
Източник: Бон Апети
Дата: 21.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 круша
200–300 мл червено вино
200–300 г захар
3 физалиса
1 карамбол
1 к. ч. захар


Начин на приготвяне:
1
Задушена круша във вино
Крушата се обелва и се разрязва на две.
2
Задушена круша във вино 2
Виното и захарта се загряват и когато течността кипне, вътре се поставят крушите. Къкрят под капак 4 минути, след което се изваждат върху салфетка, а течността се оставя да се редуцира.
3
Задушена круша във вино 3
Захарта се карамелизира и се охлажда до степен, в която карамелът става на конци. Върху подходяща намазнена повърхност от мрамор или керамика се прави мрежичка от карамел.
4
Задушена круша във вино 4
В порционна чиния се напръсква от редуцираното вино и се подреждат една върху друга двете половини на крушата. Декорира се със звездички карамбол и физалис и в горната круша се забива карамелената решетка.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: