Захаросани ябълки

Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 25.03.2018
Захаросани ябълки
 
Необходими продукти:
5-6 ябълки (за предпочитане червени)
1 кг захар
1 с. л. оцет
червена сладкарска боя
вода


Начин на приготвяне:
1
Захарта се изсипва в тенджера и към нея се добавя оцетът.


2
Количеството на водата трябва да е колкото да намокри добре захарта. Трябва да я покрие, но без да се показва над захарта. Тенджерата се слага на котлона.


3
Когато захарта се разтопи и започне да ври, с помощта на клечка за зъби или дървено шишче се пробва дали е готова. Единият край на клечката се потопява в захарния разтвор и се изважда - ако след като изстине, не лепне по пръстите, когато се докосне, е готово.


4
Съдът се дърпа от котлона и щом сместа спре да бълбука, се добавя червена сладкарска боя. Разбърква се. Всяка от ябълките се набучва на дървени шишчета и така се потопява в захарния разтвор.


5
Щом се извадят, ябълките се подреждат в плосък съд една до друга и се оставят да изстинат и да стегне захарта.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Athanasios Tsalkatis се регистрира в сайта.
Nevena коментира рецептата Овчарски пай
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: