Запечено заешко бутче върху сос от червени чушки с карфиол

Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2009
Запечено заешко бутче върху сос от червени чушки с карфиол
 
Необходими продукти:
4 заешки бутчета
30–40 мл зехтин
3 скилидки чесън
2 моркова
1 глава лук
1 люта чушка
1 ч. л мащерка
100 мл бяло вино
сол и черен пипер на вкус
3 червени чушки
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
30 мл зехтин
200 мл сметана
сол и черен пипер на вкус
1 кг карфиол
40 мл балсамико
2 с. л. захар
1 с. л. галета
1 с. л. краве масло
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Запечено заешко бутче върху сос от червени чушки с карфиол
Бутчетата се овкусяват със сол и пипер и се запържват в сгорещения зехтин до златисто заедно с чесъна. След това се слагат морковите, лукът, лютата чушка и мащерката и след като се запържат, се загасва с виното и се оставя да се запече за 40 минути във фурна, като първите 10 минути се пече на температура 180 градуса, след което температурата се намалява на 160 градуса.
2
Запечено заешко бутче върху сос от червени чушки с карфиол 2
Чушките, чесънът и лукът за соса се нарязват на дребни кубчета и се запържват в сгорещения зехтин. Налива се сметаната и се варят, докато омекнат, след което се овкусяват със сол и пипер. Сместа се сипва в подходящ съд, пасира се и се прецежда.
3
Запечено заешко бутче върху сос от червени чушки с карфиол 3

В тенджера се слагат захарта, балсамикото и карфиолът, който се вари 5–6 минути. Маха се от огъня и се оставя да престои около 15 минути.

4
Запечено заешко бутче върху сос от червени чушки с карфиол 4
В тиган се запържва галетата с маслото до получаване на златистокафяв цвят. По средата на чиния се аранжира от соса и се поставя бутче. Отстрани се гарнира с карфиола, който се полива с галетата и маслото и се сервира.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: