Пиле в зеле върху „пачи крак“

Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2009
Пиле в зеле върху „пачи крак“
 
Необходими продукти:
600 г гъби пачи крак
сол и бял пипер на вкус
30 г зехтин
200 мл сметана
1/2 връзка магданоз
1 домат
1 скилидка чесън
1 глава лук
4 големи зелеви листа
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пиле в зеле върху „пачи крак“
Пилешките гърди се запържват от двете страни, като се овкусяват със сол и бял пипер.
2
Пиле в зеле върху „пачи крак“ 2
Зелето се бланшира във вряща вода за 5 минути да омекне. Изважда се, изрязват се кочанчетата от листата и се подсушават с кухненска кърпа.
3
Пиле в зеле върху „пачи крак“ 3
Загрява се тиган със зехтина и се запържват нарязаните наедро гъби, докато леко се позлатят.
4
Пиле в зеле върху „пачи крак“ 4
Слагат се наситнените чесън и лук, пържи се още 3 минути и се сипва сметаната. Оставя се за 5 минути да ври на слаб огън, докато леко се сгъсти, и се овкусява със сол и бял пипер.
5
Пиле в зеле върху „пачи крак“ 5
Пилешките гърди се увиват в зелевите листа и се слагат за 10 минути във фурна на температура 180 градуса.
6
Пиле в зеле върху „пачи крак“ 6
От домата се изрязва месестата част, нарязва се на малки кубчета и след като се смеси с накълцания наситно магданоз, се слага в белия сос. Сосът се аранжира в средата на чиниите, отгоре се поставят пилешките гърди и се украсява с подправки по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Белчева се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: