Пиле в зеле върху „пачи крак“

Дата: 06.10.2009
Източник: Бон Апети
Пиле в зеле върху „пачи крак“
 
Необходими продукти:
600 г гъби пачи крак
сол и бял пипер на вкус
30 г зехтин
200 мл сметана
1/2 връзка магданоз
1 домат
1 скилидка чесън
1 глава лук
4 големи зелеви листа
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле в зеле върху „пачи крак“Пилешките гърди се запържват от двете страни, като се овкусяват със сол и бял пипер.
2
Пиле в зеле върху „пачи крак“ 2Зелето се бланшира във вряща вода за 5 минути да омекне. Изважда се, изрязват се кочанчетата от листата и се подсушават с кухненска кърпа.
3
Пиле в зеле върху „пачи крак“ 3Загрява се тиган със зехтина и се запържват нарязаните наедро гъби, докато леко се позлатят.
4
Пиле в зеле върху „пачи крак“ 4Слагат се наситнените чесън и лук, пържи се още 3 минути и се сипва сметаната. Оставя се за 5 минути да ври на слаб огън, докато леко се сгъсти, и се овкусява със сол и бял пипер.
5
Пиле в зеле върху „пачи крак“ 5Пилешките гърди се увиват в зелевите листа и се слагат за 10 минути във фурна на температура 180 градуса.
6
Пиле в зеле върху „пачи крак“ 6От домата се изрязва месестата част, нарязва се на малки кубчета и след като се смеси с накълцания наситно магданоз, се слага в белия сос. Сосът се аранжира в средата на чиниите, отгоре се поставят пилешките гърди и се украсява с подправки по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Даниела Дечева коментира рецептата Трицветна торта
Лусияна се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Тарт „Рататуй“
zmugly коментира рецептата Стек от риба тон
Mariyana Petrova коментира рецептата Подправка „Заатар“
Майла се регистрира в сайта.
Marina Dobreva се регистрира в сайта.
zmugly сготви Гризини
Georgi Mavrev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта