Пълнена минитиква със задушена сърна

Сега е сезонът на дивеча и тиквите. Как да не се възползва човек да не ги съчетае! Ароматът на тиквата подчертава вкуса на месото и в същото време придава много приятен вкус на ястието.
Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2009
Пълнена минитиква със задушена сърна
 
Необходими продукти:
200 г арпаджик
60 г доматено пюре
1 морков
200 мл червено вино
2–3 зърна бахар
2–3 стръка мащерка
1 дафинов лист
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
1 морков
1 глава лук
1/2 глава целина
1 в. ч. червено вино
1–2 зърна бахар
1 дафинов лист
1–2 стръка розмарин
черен пипер на вкус
4 малки тикви
500 г месо от сърна


Начин на приготвяне:
1
Морковът, лукът и целината за маринатата се нарязват надребно, смесват се в купа с останалите продукти за нея и се разбъркват.
2
Месото се оставя да престои в маринатата една вечер, след което се нарязва на малки парчета. Запържва се в олиото до златисто, добавя се доматеното пюре и след това – нарязаните надребно морков и арпаджик. Задушава се с виното и подправките почти до готовност.
3
Отрязват се капачетата на тиквите, издълбават се и вътре леко се посоляват. Пълнят се със задушеното месо и се поставят в тавичка с малко вода. Покрива се с фолио, след което се пече на умерена фурна 30–40 минути.
4
Приготвя се гарнитурата, като от тиквичката, моркова и картофа се изрязват топчета и се бланшират за няколко минути във вряща вода. Глазират се за кратко в краве масло и се оставят настрана.
5
Всяка минитиква се сервира с глазираните зеленчуци и се украсява с няколко стръка мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: