Обезжилване на филе

Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2009
Обезжилване на филе
 
Необходими продукти:
300 – 400 г свинско филе или телешко


Начин на приготвяне:
1
Обезжилване на филе
Филето се хваща откъм по-дебелата му част. Ножът се прокарва плътно под жилата, като се движи от дебелия към тънкия край. Ако сте улучили правилното място, се усеща колко лесно се отделя жилата от месото.
2
Обезжилване на филе 2
Желателно е ножът да се движи с леко повдигнато към жилата острие и да се отсече възможно най-широка част. Така се избягват излишни прорези и разкъсвания на месото.
3
Обезжилване на филе 3
Хубаво е да си помагате, като с ръка държите жилата и едновременно с това опъвате отделения край. Така, след като филето е готово, можете да го напълните с различни плънки – пушени деликатеси, плодове, гъши дроб и др. четвърто. (Пълненето става или с помощта на дръжката на тънка дървена бъркалка, или с пръсти.)
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Белчева се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: