Капучино от чери домати

Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2009
Капучино от чери домати
 
Необходими продукти:
300 г чери доматчета
1 щипка сол
60 г заквасена сметана
150 мл течна сметана
сол на вкус
2 дафинови листа
10 зърна черен пипер
1/2 стрък праз лук
1/2 глава лук
листата от 1 глава целина
1 морков и маслини
лимонов сок на вкус


Начин на приготвяне:
1
Капучино от чери домати
Всички зеленчуци за бульона се нарязват на парчета с еднаква големина и се поставят в съд с 1,5 л студена вода заедно с черния пипер и дафиновите листа. Варят се до омекване и се подправят със сол.

2
Капучино от чери домати 2
Врелият бульон се прецежда в съд върху разполовените чери домати и се покрива за около 30 минути с капак или фолио.

3
Капучино от чери домати 3
За пяната се смесват двата вида сметана и се разбиват с миксер до получаването на пухкава смес. Овкусява се със солта и няколко капки лимонов сок. Поднася се охладено или топло в прозрачна чаша, като първо се налива доматената есенция, а след това с помощта на лъжица на повърхността се добавя сметановата пяна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: